Võidupüha tervitus 23.06.2022

kolmapäev, september 14, 2022

Kallis eesti rahvas, kallis sõbrad!

 

Kätte on jõudnud pööripäev, aasta valgeim öö, Jaanipäev, kus koit ja hämarik ulatavad teineteisele käe. See päev ja öö on maagilised. Meie esivanemad on seda päeva tähistanud aastatuhandeid.

 

Täna süütame jaanituled igas Eesti külas, igas linnas ja see kandub iga meie inimese südamesse. See on meie vabaduse ja võidutuli. Jaanipäev on ka meie Võidupüha.

 

Täna öösel, jaaniööl, lehvib sini-must-valge lipp ehast koiduni. See on meie rahvuslipp ja ka meie võidulipp, mis tähistab meie võitu Vabadussõjas.

 

Me võitsime Vabadussõja ja panime aluse oma riigile. Meil on põhjust olla uhke oma rahva saavutuste üle. Neid peab tundma ja edasi andma järgmistele põlvedele. Kui me ei tunne enda ajalugu, kui puudub rahvuslik iseteadlikkus ja uhkus, siis muutume juuretuteks. Ja juurteta puu hääbub.

 

Tähtis on tahe – vabaduse tahe, isamaa kaitsmise tahe, tahe olla ja jääda peremeheks omaenda kodumaal. Meil on see tahe ja ka armastus oma isamaa üle!

Meie ülesanne on hoida ja kaitsta seda imeilusat maad ja anda see oma lastele edasi veelgi paremana ja veelgi ilusamana. Et meil, meie lastel ja kõigil järeltulevatel eesti põlvedel vabaduse pirrud lõõmaksid.

 

Tähistagem seda päeva üheskoos. Koos oma pere, sõprade, tuttavate ja kogu eesti rahvaga. Las lipud lehvivad, lõkked lõõmavad ja rõõm täitku meie südamed!

 

Head Võidupüha ja toredat Jaanipäeva!

Elagu Eesti!


Henn Põlluaas

EKRE aseesimees, Riigikogu liige

 

 

 

You Might Also Like

0 kommentaari

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond

Laadib...

Uued uudised

Laadib...