Kas Venemaa on terrorismi toetav või terroristlik riik?

kolmapäev, september 14, 2022

Ukraina, kes võitleb praegu vapralt oma vabaduse ja iseseisvuse eest, on korduvalt esitanud üleskutse, et Venemaa peaks kuulutatama terroristlikuks riigiks.

USA Senat kuulutas Venemaa terrorismi toetavaks riigiks (demokraadid ja presidend Biden seda kahjuks ei toeta) ja seda tegi ka Läti ja Leedu. Kas see on siiski piisav samm ja mida peaks tegema Eesti?
Venemaal puudub soov omada häid suhteid teiste riikide ja rahvastega. Nad on läbi aegade esitanud territoriaalseid pretensioone oma naabritele ning viinud oma ambitsioone ellu jõhkralt ja relvade abil. Rõhutatakse vene rahva ülimuslikkust ja nn püha missiooni taastada Vene impeerium, millel, nagu oleme kuulnud, piire ei olevatki.
Nad ei lase end kammitseda rahvusvahelistest kokkulepetest ega inimõigustest. Kremli ei häiri ei oma ega teiste rahvaste kannatused. Inimelu ei maksa kopikatki. Nad on mõrvanud minevikus kümneid miljoneid süütuid inimesi ja tapatalgud jätkuvad tänagi. Koos röövimiste, vägistamiste ja küüditamistega. Suurem osa nende ajupestud rahvast on võimulolijatega sama meelt - natsidele, ehk tervele ülejäänud maailmale, tuleb koht kätte näidata, nad tulebki hävitada, kasutades selleks ka kõige ilgemaid ja brutaalsemaid ja ebainimlikumaid terrorivahendid.
Oleme seda, nagu paljud teisedki rahvad, kõige jõhkramal kujul omal nahal kogenud. Venemaa okupeerib tänagi 5,2 % Eesti territooriumist ja kuulutab, et Eesti kuulub neile.
Venemaa on terroristlik, mitte ainult terrorismi toetav riik. On tervitatav, et sellest on hakatud otsapidi aru saama ka USA-s ja Lääne-Euroopas.
EKRE on seisukohal, et nii Eesti kui EL, NATO ja ÜRO peavad tunnistama Vene Föderatsiooni terroristlikuks riigiks, mitte ainult terrorismi toetavaks riigiks. Ja tegema seda enne kui Vene propaganda, makroonimine ja majandushuvid taas Lääne silmad sulgevad.

You Might Also Like

0 kommentaari

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond

Laadib...

Uued uudised

Laadib...