Enda otsused enda huvides

kolmapäev, märts 03, 2010

Venemaa saatis kättemaksuks, meie soovimatuse peale saada endale siia veel ühte diplomaadikatte all tegutsevat vene luure esindajat, välja Eesti konsuli Peterburis. Selgitades Eesti otsust venelaste Narva konsuli kandidaadi tagasilükkamise kohta, ütles Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni esimees Jaanus Rahumägi, et Eesti riik ei tee ühtegi otsust põhjendamatult. Eesti teeb alati ise oma otsused ja lähtub alati Eesti riigi huvidest.
Sellist kindlameelsust on hea näha ja kuulda. Omati räägib meie juba pea kahekümneaastane kogemus sellele vastu. Võimatu on leida põhjendusi lugematutele kahtlase väärtusega otsustele, millega on kahjustatud nii Eesti riigi kui rahva huve. Laest võetud põhjendusi leiaks ja on leitudki hulganisti, kuid on selge, et need otsused ei ole ilmselt meie endi tehtud ega kantud ka mitte meie huvidest. Mainigem kasvõi Tartu Rahulepingujärgsetest piiridest ja aladest tasuta loobumisest, mis iseenesest kujutab triljonitesse kroonidesse ulatuvat kingitust meisse vaenulikult suhtuvale riigile. Okupatsioonikahjude korvamise nõudest loobumist; õigeusu kiriku varade Moskvale kinkimist; keele- ja kodakondsusseaduste korduvat lõdvendamist; vene viienda kolonni ja väljaõppinud võitlejate siiajätmist 90-ndate algul; pronksiöö märatsejate karistamatust ja nende ninameeste premeerimist eesti maksumaksjate rahadega, kes lisaks sellele veel lõhutu pidid kinni maksma; valitsusringkondade hirm tunnustada II MS-s bolevismi vastu võidelnud mehi( samas Soomes ei tekita see vähimatki probleemi); pretsedenditu kakskeelse haridussüsteemi ülalpidamist (mida ei tee isegi suurimad immigrantriigid maailmas nagu USA, Kanada ja Austraalia) ja vene keele kasutusala jätkuvat laiendamist meie igapäevaelus, jne. Nimekirja võiks jätkata pikalt.

Mul oleks tõeliselt hea meel, kui Rohumaa sõnadele järgneks ka teod ning riik lähtuks tõesti alati Eesti huvidest ning see ei kujutaks endast vaid üksikut erandit.

Samamoodi paneb sügavalt nõrdima ekskommunistide poolt teostatav ja lausa päevast-päeva jätkuv ajupesu, mida ilmselt aranzeeritakse kõrgemalt poolt. Teisiti ei ole võimalik seletada rahva teadvust ja mälu manipuleerida püüdvate kirjutiste rohkust meie meedias. Kuid vaadakem ringi - sellesama partei juhtivad seltsimehed juhivad ju meie riiki tänagi. Pean silmas nn punaprofessor Ruutsood, kelle tänase artikli väitel oleks parem olnud kui Eesti Kongressi, kelle roll Eesti vabanemisel oli otsustav ja vaieldamatu, poleks olemas olnudki. See lõhestanud ainult Eesti rahva ühtsust. Ometi teame, et ilma sellise "lõhestamiseta" oleks KGB poolt loodud Rahvarinne viinud meid Savisaare juhtimisel otseteed ENSV õigusjärgsusel põhineva uustekkelise riigini, mitte iseseisvuse taastamisele. See ei olnud ju kollaboraatorite endigi poolt varjatud eesmärk. Selle nn. kolmanda Eesti kodanikkonna oleks moodustanud kõik sellel hetkel siin elavad isikud. See oleks toonud meile kodakondsuse nullvariandini, kakskeelsuse, Euroopale ja NATO-le selja pööramise jne ning Kremli vasallriigi staatuse.

Kui aga vaadata eelmises lõigus väljatoodud põhjendamatuid järelandmisi, mida Kremli survel on tehtud, siis ongi meid kõigest hoolimata üsna kindlakäeliselt tüüritud just sellesama kolmanda vabariigi poole.

You Might Also Like

0 kommentaari

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond

Laadib...

Uued uudised

Laadib...