Tuntemattomia lennokkeja useaan otteeseen Viron taivaalla

teisipäev, juuli 05, 2016

Tuntemattomia lennokkeja useaan otteeseen Viron taivaalla
KASPERI SUMMANEN

Viron parlamentin ulkoasiainvaliokunnan jäsenen Henn Põlluaasin mukaan tuntemattomia lennokkeja on havaittu useita kertoja.
– Muutaman, erityisesti parin viime vuoden aikana, on Virossa sekä meidän että muiden Nato-maiden joukkojen kanssa järjestettyjen yhteisharjoitusten yhteydessä havaittu useita tuntemattomia lennokkeja, Viron konservatiivisen kansanpuolueen EKRE:n kansanedustaja ja Viron parlamentin ulkoasiainvaliokunnan jäsen Henn Põlluaas kertooVerkkouutisille.
Hän mainitsee esimerkkinä Viron maavoimien keväällä järjestettävän vuosittaisen Kevadtorm-harjoituksen sekä massiivisen Naton Steadfast Javelin -harjoituksen. Niistä jälkimmäinen järjestettiin viime vuoden toukokuussa. Virossa Siil-nimellä tunnettu harjoitus oli maan suurin pariin vuosikymmeneen.
– Kesäkuussa havaittiin lennokki Paldiskissa järjestettyjen Kaitseliitun (Viron suojeluskunta) harjoitusten aikana, Põlluaas paljastaa.
Ruotsalainen Dagen Nyheter kertoi maanantaina, että tuntemattomat lennokit valvoivat kesäkuun Naton Baltops-harjoituksia Ruotsin Utön taivaalla. Alueella harjoitteli tuolloin myös suomalaisia sotilaita.Verkkouutiset kertoi asiasta tässä.
Henn Põlluaasin mukaan vastaavaa on havaittu Ruotsin ja Viron lisäksi myös muissa Baltian maissa ja Puolassa.
– Lisäksi lennokkeja on huomattu Viron sotilastukikohtien yllä ja usein rajavyöhykkeellä.
”Venäjää epäillään”
Henn Põlluaas ei pidä lennokkihavaintoja yllättävinä, kun otetaan huomioon ”nykyinen geopoliittinen tilanne”. Hänen mukaansa tapahtumat ovat kuitenkin häiritseviä.
– Varmaa tietoa ei ole, mutta epäillään kuitenkin, että lennokit kuuluvat Venäjälle.
Põlluaasin mukaan ilmoituksia on tullut erikokoisista lennokeista.
– Yleensä pienistä, joita ohjataan muutamien kilometrien päästä, mutta isoimmistakin, jotka lentävät noin tuhannen metrin korkeudessa, kuten viimeksi Ruotsissa.
– Osaa lennokeista lennätetään varmaan Virosta käsin, osaa ehkä Venäjältä.
Henn Põlluaas arvioi, että osa voi tietenkin kuulua harrastelijoille ja rajavyöhykkeellä myös mahdollisille salakuljettajille.
Hän kertoo, että asiaan on varauduttu Virossa ja tarpeellisiin toimenpiteisiin ryhdytään, mikäli vieraat lennokit toimivat alueilla, joille niillä ei ole asiaa.
– Yleisölle ei ole mahdollisista lennokkien alas ampumisista kuitenkaan ilmoitettu, Põlluaas toteaa.

Avaldatud: 05.07.2016 Verkkouutiset

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/tuntemattomat_lennokit_viron_taivaalla-52532

You Might Also Like

0 kommentaari

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond

Laadib...

Uued uudised

Laadib...