Ma ei taha elada ühiskonnas, kus lapsesaamist peetakse keskkonnaprobleemiks

neljapäev, veebruar 15, 2018


Henn Põlluaas
EKRE ja EKRE fraktsiooni aseesimees

Võin enda kohta öelda, et olen loomult rahulik inimene, keda on ehk liialtki raske endast välja viia. Kuuldes aga äärmusfeministliku Facebooki kommuuni "Virginia Woolf sind ei karda!" ühe eestvedaja ja administraatori, kellegi Nika Kalantari sõnu, kes teatas, et laste saamine ei ole keskkonnasõbralik, sai minu mõõt küll täis. Kas inimesed on hulluks läinud, tahaks rusikaga lauale põrutada.

Viimastel aastatel on avalik meedia üle ujutatud erinevate äärmusfeministide,  vasak- ja paremliberaalide, sooneutraalsuse ja homoagenda apologeetide ning muidu ilmselgelt  nii reaalsusest kui normaalsusest irduvate ringkondade vastutustundetute rünnakutega traditsioonilste perekonnaväärtuste, sugude olemasolu, soorollide ja isegi laste saamise vastu.

Pea igapäevaseks on saanud väited, mille järgi nn valge keskealine heteromees suhtuvatki naistesse üleolevalt ja halvustavalt, peavad naisi vaid sünnitus- või seksimasinateks, orjastatud emakateks, anumateks või inkubaatoriteks, jätavad naised ilma õigusest otsustada ise oma keha ja kehas toimuva üle jne. Mehed kes juba a`priori olevat naisteahistajad, on spermapangad, naiste alistajad jne.

Perekond olevat vaid lastevabrik, igand, naiste allutamise ja orjastamise vahend, igal juhul mitte teineteist armastava mehe, naise ja nende laste teineteist toetav ja hooliv väike ühiskonnamudel, mis moodustab endast tegelikult kogu ühiskonna aluse. Pere kui selline jäävat üha enam ajale jalgu ja traditsiooniline perekonnamudel lapsi juurde ei toovatki ning lastetoetused, ema- ja isapalk olevat vaid altkäemaks või vahetuskaup karjäärist ja isiklikust arengust loobumise eest. Juba kutsutakse naisi üles üldse mitte sünnitama. Soov saada lapsi, armastada ja hoida neid, õnn ja rõõm, mida lapsed pakuvad, ei vääri mainimistki ja kui väärib, siis vaid negatiivses, soorolle materdavas võtmes.

No tule taevas appi! Olen ka ise üks neist hirmsatest valgetest keskealistest heteromeestest, kes on õnnelikus abielus ja kahe lapse isa, kelle üle ma tunnen siirast heameelt ja uhkust. Ma kinnitan, et ei ole iialgi mitte üheski seltskonnas mitte ühegi mehe suust kuulnud sellisid sõnu, nagu eelpool ära tõin. Mitte ükski normaalne mees ega loomulikult ka naine ei suhtu ei naistesse, meestesse ega lastesaamisesse selliselt, säärased totrused ei tule kellelegi pähegi.

Need halvustavad ja solvavad mõtted ja seisukohad väljendavad vaid nende ütlejate endi äärmuslikke vaateid ja väärastunud mentaalseid hoiakuid. Ja et pudru ja kapsad täielik oleks, siis kuulutatakse veel takkapihta, et sugusid pole üldse olemaski. Poleks häda, kui see kõik jääks nende endi pähe, kuid selle sopaga kallatakse üle terve ühiskond ja justkui sellest oleks veel vähe, leidub neile kaasakaagutajaid, kellega koos püütakse kõik see ka normiks teha.

Riskin vihakõnelejaks tembeldatud saada, kuid väidan, et sood on reaalselt olemas, mehed ja naised on erinevad, nad tõmbuvad ja täiendavad teineteist, armastus on olemas, laste saamine on ühine püüd, katsumus ja rõõm ning emadus on püha. Kõik need loomulikud asjad teevad meid õnnelikuks ja mõtestavad ka meie elu. See on normaalne, see on ilus.

Kõigele lisaks ei vasta tõele väited, mille järgi traditsiooniline perekond ei oma tähtsust sündivust arvestades. Nii Eesti, kui teiste riikide statistika tõestab, et just abielus paaridel sünnib lapsi rohkem kui vabaabielus või üksikemadel, homopaaridest muidugi rääkimata. Juba ainuüksi seetõttu, rääkimata moraalsetest ja eetilistest kaalutustest, peaks riik kaitsma traditsioonilise abielu institutsiooni, eriti Eestis, kus sündimus on negatiivne. Kui just võimul ei ole need, kelle meelest lapsed on keskkonnareostus. Aga sellised tuleb minema pühkida.

Kunagi varem kahetses seesama Nika Kalantar (küll teises kontekstis), et meie ühiskonnas ei mõisteta, kuidas isiksus võib koosneda omavahel radikaalselt erinevatest pooltest. Psühhiaatrias diagnoositakse sellist isiksuse kahestumist skisofreeniaks. See on tõsine haigus. Nii ma suhtungi kõigisse eelpoolkirjeldatud hullumeelsetesse väidetesse ja neid esitanud isikutesse. Hea, kui sellised inimesed lapsi ei saakski. Mul oleks neist lastest sügavalt kahju.


Avaldatud Delfis 15.02.2018 pealkirja all: Henn Põlluaas: oleks hea, kui äärmusfeministid lapsi ei saaks. http://epl.delfi.ee/news/arvamus/henn-polluaas-oleks-hea-kui-aarmusfeministid-lapsi-ei-saakski?id=81131323

You Might Also Like

0 kommentaari

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond

Laadib...

Uued uudised

Laadib...