Virolainen kansanedustaja: ”Vihollinen tulee ainoastaan idästä, ja Suomi jää jalkoihin”

pühapäev, oktoober 30, 2016


Suomi on mahdollisen kriisin puhjetessa länsirintaman heikoin lenkki, muistuttaa virolainen kansanedustaja Henn Põlluaas.
Sotilasliitto Naton ulkopuolelle jääminen tekee Suomesta länsirintaman heikoimman lenkin, Viron parlamentin ulkoasiainvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Henn Põlluaas kirjoittaa Facebook-sivuillaan.

Hän viittaa Verkkouutiset -lehden tekemään haastatteluun. Verkkouutiset kysyi Põlluaasin mielipidettä Suomen mahdolliseen Nato-jäsenyyteen.

– Vihollinen tulee ainoastaan idästä, ja Suomi jää jalkoihin, Põlluaas varoittaa lehdessä.

Põlluaas kertoo ilahtuneena seuranneensa, miten Suomessa käydään vilkasta keskustelua Nato-jäsenyydestä. Hän sanoo, ettei hän halua vähätellä Suomen puolustusvoimia.

– Mutta jos kriisi puhkeaa, Suomi tarvitsee sotilaallista apua. Mikään valtio ei nykyisin tule toimeen yksin. Puolustusyhteistyö Ruotsin kanssa tai EU-armeija ei korvaa Naton turvatakuita.

Suomea hyödyttää Põlluaasin mielestä ainoastaan täysi Nato-jäsenyys, Naton tarjoama turva ja sotilaallinen apu. Naton vallan vahvistaminen lisäisi turvallisuutta Itämeren alueella.

– Se on ainoaa kieltä, jota presidentti Vladimir Putin ymmärtää ja pelkää, Põlluaas kirjoittaa Facebook-sivuillaan.

Põlluaas sanoo Verkkouutisissa, että mahdollinen kriisi leviäisi myös niihin Itämeren valtioihin, jotka eivät ole Naton jäseniä. Kriisin puhjettua Venäjä hyökkäisi myös Suomeen. Suomen alue on Venäjälle strategisesti tärkeä.

– Venäjä on viime vuosina toteuttanut runsaasti laajamittaisia hyökkäys- ja maihinnousuharjoituksia, joiden kohteina ovat olleet myös Suomi ja Ruotsi. Venäjä on kehittänyt kyvyn siirtää huomattavan isoja joukkoja huomattavan lyhyessä ajassa tuhansien kilometrien päähän.


Avaldatud Iltasanomates 9.10.2016
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001926421.html

You Might Also Like

0 kommentaari

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond

Laadib...

Uued uudised

Laadib...