Raamat geniaalsest mängumehest

neljapäev, märts 15, 2012

Tänases Eesti Ekspressis (15.03.12) on ajaloolase Olavi Pesti analüüs oma koolivenna Henn Põlluaasa raamatust teise koolivenna, president Lennart Meri kohta. Artikli pealkiri on "Raamat geniaalsest mängumehest".

Pesti kirjutab, et: "Meri kohta on ilmunud palju raamatuid, kuid tema poliitilise tegevuse kohta sellist kompleksset analüüsi ma ei mäleta. /.../ Kasuks tuleb teose teravmeelne ülesehitus: riigimehe tegevust käsitletakse kaasuse- ja sellest tuleneva problemaatika keskselt. Järjekindlalt ja loogiliselt on esitatud Meri seisukoht kõigis Eesti ajaloole oluliseks osutunud (ja ka mitmes väheolulises) küsimuses ning analüüsitud tema osa selle lahendamisel ning lahenduste järelmeid. /.../ Olen autorile tänulik sellegi eest, et ta juhib tähelepanu mitmele tõigale, mida "peavoolu" ajalookäsitlustes kiputakse eirama või unustama".


Minu tänud ja lugupidamine hr. Pestile. Edasi lugege aga Eesti Ekspressi paberväljaandest, internetist ma kõnealust retsensiooni igatahes ei leidnud (tasulisse versiooni ei vaadanud, kuid kindlasti on artikkel seal kättesaadav).

Ja neile, kes plaanivad endale raamatut soetada - see on müügil kõigis hästivarustatud raamatupoodides ja ka kirjastuses "Kunst" (soodsama hinnaga kui kauplustes).

You Might Also Like

0 kommentaari

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond

Laadib...

Uued uudised

Laadib...