Peatage elektrooniliste valimistulemuste hävitamine!

esmaspäev, aprill 11, 2011

8. aprillil VVK-le edastatud pöördumine:

Lugupeetud valimiskomisjon, Teie poole pöörduvad Eesti Iseseisvuspartei, Eesti Kristlikud Demokraadid ja järgmised möödunud Riigikogu valimistel kandideerinud üksikkandidaadid - Veiko Rämmel, Aivar Koitla, Henn Põlluaas, Ingvar Tšižikov, Ragnar Nurmik, Kalle Hiob, Toomas Trapido, Siiri Sisask, Mart Helme, Martin Helme, Valdo Paddar, Taira Aasa palvega mitte kiirustada elektrooniliste häälte andmete hävitamisega!

Meieni jõudnud teabe kohaselt teatati Vabariigi Valimiskomisjoni poolt, et Teil on inimestele heameel teavitada, et tavapärane e-hääletamise andmete hävitamise protseduur leiab aset esmaspäeval, 11. aprillil 2011 algusega kell 11.30 Vabariigi Valimiskomisjonis (Toompea 1, Tallinn).

Seoses eeloleva teatega jääb meile arusaamatuks, miks nende andmete hävitamine Teile sellist heameelt peaks tegema, nagu meile saadetud kirjast aru võib saada? Meil on Teile seoses planeeritud andmete hävitamisega järgmine palve:

Seoses tõekspidamisega, et ausate asjade olemus seisneb nende ääretus lihtsuses ja läbipaistvuses, palume Teid tõestamaks rahvusvahelisele üldsusele, et Eestis 6. märtsil 2011 toimunud valimised olid ausad, mitte kiirustada elektrooniliste häälte andmete hävitamisega ja muuta need andmed läbipaistvateks täiendavatele välismaailma IT spetsialistidele. Seega palume me säilitada elektrooniliste häälte andmekandjad veel kuni üheks aastaks või arhiveerida need pikemaks ajaks tulevastele põlvedele Riigiarhiivis, et nende tulemustega saaksid tutvuda ka meie järeltulevd põlved ning paljud rahvusvahelised organisatsioonid ja riikide valitsusdelegatioonid, kellele meie riigi ja kodanike isikuandmed paraku mitte midagi ei ütle.

Loodame, et meie riik ei vali teed läbipaistmatusele, ei asu paaniliselt ja kiirustades elektroonilisi valimistulemusi hävitama ning avalikustab välisekspertidele meie tegelikud valimistulemused just sel määral, mille alusel oleks võimalik elektroooniliste häälte tegelikku hulka ja adressaate eksimatult ka tuvastada.

Raivo Orgussaar


Avaldatud: Äripäev 10.04.2011
http://www.ap3.ee/?PublicationId=fc0f960d-6b2e-4ef2-aaa9-180f8fbe2727

You Might Also Like

0 kommentaari

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond

Laadib...

Uued uudised

Laadib...