Ühinenud üksikkandidaadid: vähendame saadiku palka poole võrra

kolmapäev, veebruar 09, 2011

Valimiste eel ühisdeklaratsiooniga liitunud üksikkandidaadid on seisukohal, et järgmine riigikogu koosseis peaks vähendama saadikute palku kuni poole võrra, täielikult tuleks kaotada aga niinimetatud kuluhüvitiste süsteem.

“Kuigi riigieelarve mahtude juures on saadikutele kuluv raha koos parteidele makstava riikliku toetusega väike, on tegu summadega, mis ilmselgelt riivavad kodanike õiglustunnet ja mille kaudu väljendub praeguste võimurite upsakus, omakasu ja hoolimatus rahva suhtes,” selgitab ühinenud üksikkandidaatide nimel Martin Helme.

“Riigikogu liikme palgasüsteem muutub peale valimisi, aga mitte paremuse poole. Meie hinnangul on saadiku palga oluliseks vähendamiseks vähemalt neli väga mõjuvat põhjust: esiteks riivab praegune suurusjärk väga paljude inimeste õiglustunnet. Teiseks ei ole saadikuil mingit vastutust, seda nii sisuliselt kui vormiliselt. Enamus saadikuid ei mõtle oma peaga vaid täidavad partei tagatoa nupulevajutaja rolli. Ja ta võib hääletada kuidas tahes, oma tegevuse tagajärgede eest ei kanna ta vähimatki vastutust. Kolmandaks ei ole saadikuil praegusele tasule vastav töökoormus, rääkigu nad ise mida tahavad oma raske elu kohta. Ja neljandaks ei ole millegagi põhjendatud praegune kuluhüvitiste süsteem. Igas normaalses töökohas on sinu töö ja vaeva hüvitamiseks palk,” selgitab Helme. "Praeguse palga ja kuluhüvitissüsteemi kohta võib vabalt öelda, et tegu on legaliseeritud korruptsiooniga - inimesed kasutavad oma võimupositsiooni omakasu eesmärgil, andes sellele seaduse nime."

Ühinenud üksikkandidaadid leiavad, et just enne valimisi peaks rahvasaadikute töötasu määramise süsteem läbi vaieldud saama, et kõigil kandidaatidel tekiks võimalus ja vajadus oma seisukoht välja öelda ning valijatel oleks võimalik pärast talt sõna pidamist nõuda.

Ühinenud üksikkandidaadid:

Mart Helme, Martin Helme, Henn Põlluaas, Eugen Veges, Aivar Koitla, Ingvar Tžišikov, Sten-Hans Vihmar

PS. Ükskõik millises ettevõttes, ka riigiettevõttes saaks töötajad, kes kohal ei käi, pikema jututa vallandamisteate. Aga mitte Riigikogus! Alustame siis palga ja töökoormuse vastavusse viimisest.

You Might Also Like

2 kommentaari

  1. No see on igatahes õige algatus. Kuigi tundub populismimaiguline.

    VastaKustuta
  2. Miks populism? See, et riigikogu ise endale palka määrab ja seda pidevalt kergitab on ebanormaalne ja ka ebamoraalne. Eriti sellises majanduslikus olukorras, kus riik hetkel on. Meie sooviks on seada töökoormus ja palk vastavusse. See ei ole populism.

    VastaKustuta

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond

Laadib...

Uued uudised

Laadib...