Kandideerin Nõmmel ja Mustamäel.

reede, jaanuar 21, 2011

Eile sai siis lõplik samm astutud ja minu varem välja kuulutatud kandideerimine Riigikogu valimistel ametlikult ära registreeritud. Kandideerin üksikkandidaadina Tallinnas, valimispiirkonnas nr. 3, Nõmmel ja Mustamäel.

Võib küsida, kas see samm oli mõtekas, kas üksikkandidaatidel on üldse lootust valituks saada. Vastan, et kindlasti on. Seda näitavad nii värskeimad arvamusküsitlused, mille põhjal toetus üksikkandidaatidele ületab juba nii mõnegi partei toetust (ERR - üksikkandidaadid 11%, Rohelised 4% ja RL 2%), kui ka europarlamendi valimised, kus üksikkandidaadid, eriti Tarand, kuid ka Martin Helme said oluliselt enam hääli kui nii mõnedki erakonnad. 6 üksikkandidaati 11 valimisnimekirja konkurentsis kogusid EP valimistel kolmandiku häälesaagist. Tegemist polnud Indrek Tarandi fenomeniga, vaid umbusaldusega poliitilisele kultuuritusele. Üksikkandidaatide edu Euroopa parlamendi valimistel tõi kinniste valimisnimekirjade kaotamise. Valimisedu korral riigikogu valimistel oleks tulem veelgi parem. Ka viimastel kohalikel valimistel said parteidevälised valimisliidud volikogudes kohti oluliselt rohkem kui varem. Need on selged märgid, et inimesed on väsinud kõigi eluvaldkondade sundpolitiseeritusest ja erakondlike kliki- ja omahuvide taga ajamisest.

Kahtlemata on tõsiseltvõetav üksikkandidaat oluliselt etem kui erakonna nimekirjas ülekantud häältega sisse veetud parteisõdur, kelle roll Riigikogus veedetud nelja aasta jooksul piirdub vaid kuuleka käetõstmisega. Valija saab sellest väga hästi aru.

Erakonda valides ei tea kunagi, kellele sinu antud hääl üle kantakse. Valid Jüri, saad Jaani, kellele sa poleks mingil tingimusel oma häält andnud. Üksikkandidaadile antud hääl on aga kindlalt temale antud ning see ei lähe kellelegi üle kui ta ka valituks ei osutu. Väited, justkui üksikkandidaatidele antud hääled läheks kaotsi või hoopiski Keskerakonnale on vale. Erakonnad saavad kohti proportsioonis saadud häältega ja vastavalt mandaatide arvule ringkonnas. See ei muutu, kui üksikkandidaat piisavalt hääli ei kogu. Küll muutub olukord aga siis kui ta saab kvoodi täis - ja see väärib juba riskimist.

Rahvas tahab positiivset muutust. Seda pakuvad just sõltumatud ja ühinenud üksikkandidaadid, kes toovad Toompeale värskeid tuuli, uusi mõtteid, väärtuspõhisust ja südametunnistust. Valitud üksikkandidaatidel on tõeline rahva mandaat ja kõigil nende valijatel on olemas konkreetne esindaja Toompeal, kelle poole vajadusel pöörduda. Valituks saades kavatseme me, nn ühinenud üksikkandidaadid, tegutseda Riigikogus ühtse jõuna.

Teatavasti on suurparteid eraldanud endale riigikassast pea sada miljonit krooni igaaastast toetust, millega tasutakse oma kandidaatide kautsjonid ja valimispropaganda. Väikeparteid ja üksikkandidaadid on võimuparteide poolt pandud ebavõrdsesse seisu ning peavad kautsjoni ja kogu kampaania kulutused kinnni maksma omaenda taskust. Ainuüksi kandideerimiskautsjon on igal kandidaadil 8700.- krooni (mis tagastatakse vaid sisse saanutele), pluss kõik muud kulud (trükised, valimisürituste ruumide rent, reklaamid jne). Kokku teeb see väga suure summa.

Pöördungi seetõttu kõigi inimeste poole palvega toetada minu kampaaniat ja/või meie ühinenud üksikkandidaatide nimekirja rahaliselt enda poolt sobivaks peetud summaga ja muidugi ka kõikvõimalikul muul viisil. Iga ühise ürituse nimel antud kroon läheb õilsa eesmärgi teenistusse - teha Eesti paremaks.

Minu arveldusarve SEB pangas: Henn Põlluaas, 10022045467003

Eks nüüd peab siis selle kõige raskemaga hakkama saama - tulla valituks. Kuna minul kui üksikkandidaadil erakondlikku masinavärki ja meeskonda taga ei ole, siis on kõigi abi ja toetus teretulnud. Kui kellelgi tahtmist, aega ja võimalust valimiskampaanias kaasa lüüa on, siis andke aga julgesti teada.

Teeme üheskoos võimalikuks selle, mida võimuerakonnad kardavad ja juba eos võimatuks on kuulutanud - viime üksikkandidaadid Riigikokku!

Juba ette tänades,

Henn Põlluaas

GSM: +372 56 510 87
hennpolluaas@gmail.com

You Might Also Like

4 kommentaari

  1. Ma kahtlesin, kas osaleda valimistel, sest olemasolevaid parteisid mina keeldun valimast. Viimasel päeval aga olukord muutus, sest ennast registreerisid mitmed üksikkandidaadid. Seekord osalen kindlast ja teie, hr. Põlluaas saate minu hääle. Olen Teie artikleid lugenud ja arvan, et just selliseid ausaid ja aatelisi inimesi on parlamenti vaja. Edu Teile!

    VastaKustuta
  2. Tänan väga! Püüan ootusi õigustada.

    VastaKustuta
  3. Mina tundsin teie isa. Tema oli tõsine ja aus eesti mees, kes ei pidanud paljuks isegi relv käes Eesti eest võidelda. Paistab, et käbi ei ole kännust kaugele kukkunud. Kui ühe pensionäri toetust vaja läheb, siis minu hääl on olemas.

    VastaKustuta
  4. Aitähh! Loomulikult kulub toetus ära ja mul on selle üle väga hea meel. Minu isa oli soomepoiss, nagu te ilmselt teate ja ma olen uhke, et mul oli selline isa.

    VastaKustuta

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond

Laadib...

Uued uudised

Laadib...