Tarandi tähelepanuvajadus on haletsusväärne

esmaspäev, jaanuar 21, 2019


Indrek Tarandi esitas mulle ja mitmele teisele EKRE „ninamehele“ (Tarandi väide Õhtulehes 21.01.2019) advokaadibüroo kaudu nõude lükata ümber tema kohta avaldatud väidetavalt ebaõiged ja au teotavad andmed. Kirja lisana on esitatud ka minu FB postitus (26.11.2018), milles kirjeldasin EKRE ÜRO rändepakti vastasel miitingul toimunut ja andsin hinnangu Tarandi provokatsioonile ja matslikule käitumisele. Olgu see postitus siinkohal uuesti ära toodud:
„Olin tänasel rändeleppe vastasel miitingul Toompeal (esinesin ka kõnega) ja nägin oma silmadega lähedalt pealt kui ilmsete joobetunnustega ja tuigerdav sots Indrek Tarand tungis lavale ja väänas vägivalda kasutades Martin Helmelt mikrofoni käest, hakkas sellesse midagi kõva häälega karjuma ning osutas vastupanu neile, kes tahtsid korda taastada ja mikrofoni tagasi saada (mille ta muuseas ära lõhkus). Korraldajad käitusid igati korrektselt eemaldades korda rikkuva ja laamendava Tarandi miitingult.
Kui politsei väidab, et Tarand oli kaine, siis on võimalik, et tal oli kas pohmell või hoopistükkis narkojoove. Selline käitumine ei ole mitte ühelgi juhul normaalne, eriti veel siis kui ta oleks kaine olnud. Kas siis, kui ta ähvardas FB-s rahvuslased kuklalasuga likvideerida, oli ta purjus või kaine?
Järgnenud riigikogu istungil oli lihtsalt piinlik kuulata nii Mikseri kui Ossinovski õigustusi sotside matslikule ja lubamatule käitumisele ja meeleavaldusel osalenud inimeste süüdistamist vägivaldsuses. Tegelikult käitus Tarand ja tema sotsidest jõugukaaslased just nii, nagu äärmusvasakpoolsed käituvad üle Euroopa.
Seda intsidenti ja ilmselget provokatsiooni vaadates meenusid mulle aga sündmused esimese vabariigi ajast. Ka toona tungisid sotsid oma poliitiliste oponentide ehk vabadussõjalaste rahumeelsetele koosolekutele, rikkusid korda ja korraldasid kaklusi. Asi läks sedavõrd hulluks, et riigis kuulutati välja eriolukord. Loomulikult süüdistati korrarikkumistes ja provokatsioonides mitte sotse, vaid Eesti riigi loojaid ja tõelisi patrioote, vabadussõjalasi.
Asi lõppes Pätsi, Laidoneri ja Rei (sots) riigipöörde, vaikiva ajastu ja tsensuuri kehtestamise, vabadussõjalaste represseerimise ning lõpuks Eesti ilma ühegi lasuta alistumisega kommunistlikele okupantidele. Sotsid muundusid sujuvalt kommunistideks ja ülistasid taevani nõukogude korda ja Stalinit. Järgnesid arreteerimised, massirepressioonid, mahalaskmised ja venestamispoliitika ellu viimise käigus enneolematu massiimigratsioon. Tagajärgi teame me kõik.
Kas minevikusündmused korduvad? EKRE ei lase sel juhtuda!“
Mul ei ole kavatsust ega vähimatki põhjust kirjutatut ümber lükata. Visuaalsel vaatlemisel oli Tarand ilmsete joobetunnustega, seda on kinnitanud ka mitmed teised temaga selle intsidendi käigus lähedalt kokkupuutunud isikud. Tal oli juures alkoholilõhn, tema silmad olid krillis, ta kakerdas ja käitus ebaadekvaatselt. Tema väide, justkui ta oleks olnud kaine ja ta olevat teinud seda kinnitava alkoholitesti, on äärmiselt kaheldav, sest EKRE järelpärimise peale selgus, et politseil ei ole selle kohta esitada ei vastavat protokolli ega ekpertiisiandmeid.
Tegemist on läbipõlenud poliitiku meeleheitliku katsega saada veel enne valimisi ükskõik mis hinnaga tähelepanu. Seda kinnitab ka asjaolu, et nõue esitati alles nüüd, pea kaks kuud hiljem. Lihtsalt hale!

You Might Also Like

0 kommentaari

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond

Laadib...

Uued uudised

Laadib...