Kas valitsuses on Kremli käsilased?

laupäev, märts 05, 2016

Äsja tähistasime Eesti Vabariigi aastapäeva. Lisaks paraadile toimus meeldejäävaim üritus Vabaduse platsil, kuhu kogunes üle kahe tuhande inimese Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna korraldatud pidulikule tõrvikurongkäigule. Meeleolu oli isamaaline ja ülev ning osavõtjate sõnul olid emotsioonid laes justkui laulva revolutsiooni aegadel.

Aastapäevakõnesid pidasid eri paikades ka president ja peaminister. Nende sõnavõttudes oli aga suur osa süüdistamistel ja rahvaga tõrelemisel, kes ei soovi olla solidaarne millega iganes ega omaks võtta vasakliberaalseid „euroopalikke väärtusi“ mida EL, reformierakond ja sotsid meile peale suruvad.

Rõivas kuulutas Vanemuises peetud kõnes poliitilised oponendid Kremli käsilasteks, kes teenivad Venemaa eesmärki ühiskonda lõhestada, õõnestada ja polariseerida. EKRE olevat vaid näiliselt Kremli vastane, tegelikkuses edastab Kremlile meelepärast sõnumit ja taob natsitrummi. Eesmärk olevat killustunud Euroopa ja Euroopa piiril üksi seisev Eesti. Isegi kui see eesmärk looritatakse keele, kultuuri, traditsioonide ja iseotsustamise õiguse eest seismisega. Lisaks vihjas ta, et kõike tehakse Kremli rahastusel.

Loomulikult ei suutnud ta, nagu teisedki sarnaste hullude väidetega väljatulnud, selgitada, milles EKRE kremli- ja natsimeelsus (ühekorraga!) seisneb ega oma väiteid tõestada. Alles hiljuti põles valitsus innust anda Venemaale viisavabadus. Siis süüdistati vene ohu eest hoiatavat EKRE-t russofoobias ja kremlivastasuses. Sellisesse rikutud ja enda ilmeksimatusse uskuvasse mõtteviisi ei mahu, et on inimesi, kes peavad isamaalisust ja aateid aus ja et EKRE seisab tõepoolest meie rahvuslike huvide, keele, kultuuri, traditsioonide ja iseotsustamise õiguse eest. See ei tähenda Eesti isoleerimist oma liitlastest.

Lootus, et Ilvese viimane presidendikõne saab olema presidendi vääriline, luhtus. Suurem osa kõnest oli multikultipropaganda ja rahva süüdistamine sallimatuses ja soovi eest olla peremehed omal maal. Ilves kritiseeris ka valitsust, et see ei tegutse piisavalt jõuliselt kooseluseaduse jõustamisel. Märgiline oli põhiseaduse moonutamine, millele kõik ei osanud ehk tähelepanu pööratagi. Ta ütles, et põhiseaduse kohaselt tuleb seista Eesti riigi, rahva ja kultuuri eest. Põhiseadus räägib aga hoopis Eesti riigi, rahvuse ja kultuuri kaitsmisest. Siin on suur ja olemuslik vahe.

Ka Ilves esitas laest võetud väite, justkui kujutaks me ette, et saame olla mini-Šveits Venemaa külje all ja imestas, kuidas võib sellise absurdni jõuda. Kust ta võtab seda? Šveitsis paistab aga silma kaks asja: inimestel on kaitseväe relvad ja varustus kodus. Pole midagi heidutavamat kui lojaalne ja relvastatud rahvas. Teiseks, kõik olulised riigielu küsimused otsustatakse rahvahääletuse teel. Ka Eestis tahab 82% inimestest rahvale õigust algatada referendumeid. Kui Ilves peab mõlemat absurdseks, näitab see tema usaldamatust rahva suhtes ja soovimatust demokratiseerida ühiskonda. EKRE on muuseas ainus erakond riigikogus, kelle programm rahvaalgatust toetab.

Koalitsioon kaebab, et poliitiline vastasseis on terav ja ühiskond lõhestunud, aga keelduvad tunnistamast, et on selles ise süüdi. Demokraatiale vilistamisese ning seaduste ja asjade läbisurumise asemel, millele rahva enamus on vastu, peab keskenduma hoopis olulistele ja vajalikele küsimustele. Püüd opositsiooni tasalülitada näitab võimulolijate sallimatust eriarvamuste suhtes ning peataolekut ja paanikat olukorras, kus koostöövõime ja usaldus valitsuses endas on olematu. Just see on Kremlile meelepärane käitumine, eriti kui igasuguse loogika vastaselt soovitakse piirilepinguga Eesti huve kahjustades loovutada Venemaale okupeeritud alad ning keeldutakse okupatsioonikahjude kompenseerimise nõuet esitamast. Kas valitsuses on Kremli käsilased?


Avaldatud Harju Elus 04.03.2016, algne pealkiri oli "Liberaalid ei usu aateid ega isamaalisust" 

http://www.harjuelu.ee/2016/03/6137/kas-valitsuses-on-kremli-kasilased/

You Might Also Like

1 kommentaari

  1. Igatahes on, nagu juba varem olen öelnud - ei saa olla rohkem kremlimeelsem, kui valitus, kes rahva huvide eest seismise asemel levitab maailmas oma rahva kohta laimu ja halvustusi!

    VastaKustuta

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond

Laadib...

Uued uudised

Laadib...