ERR erapoolikus ja kallutatus on häbiks kogu ühiskonnale

pühapäev, veebruar 05, 2017


Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) riigikogu fraktsiooni liige Henn Põlluaas tõstatab sotsiaalmeedias küsimuse Rahvusringhäälingu (ERR) erapoolikusest ja ütles Uutele Uudistele, et tekkinud olukord ei saa jätkuda ja on häbiks kogu Eesti ühiskonnale.
Tuleb tõdeda, et rääkida ERRi tasakaalustatusest, erapooletusest ja poliitilisest kallutamatusest on võimatu. Pilk telekavale näitab, et see on kõike muud kui seda,” ütleb Põlluaas oma FB postituses.
Näiteks eelmise aasta alguse esimesse viite Foorumi saatesse kutsuti esinema: VE – 5 korda; SDE – 4 korda; IRL – 4 korda; RE – 3 korda;  KE – 3 korda;  EKRE – vaid 1 kord. Terve aasta lõikes oli saatesse kutsutud erakondade osalus enam vähem samasugune.
Tänavu on toimunud neli Foorumi saadet, kuhu on kutsutud esinema: RE – 4 korda; VE – 3 korda; IRL – 3 korda; KE – 3 korda; SD – 2 korda, kuid EKRE – taas vaid 1 kord.
Ei pea vist selgitama, et Foorumi saade on üks vaadatuimaid arutelusaateid, kus erakondadel on võimalik enda seisukohti esitada ja debateerida.
Eelpooltoodust joonistuvad selgelt välja ERR-i erakondlikud eelistused, see millistele erakondadele antakse rohkem eetriaega ja võimalust pildil olla ning eriti see, millist erakonda, sõnumit ja maailmavaadet ilmselgelt diskrimineeritakse ja boikoteeritakse. Täpselt samasugune kallutatud suhtumine on nähtav ka ERR-i uudiste teemavalikutes ja tonaalsuses. Paljud olulised teemad seoses EKRE-ga on kas maha vaikitud, moonutatud või esitatud negatiivses võtmes.
EKRE fraktsiooni kohtumisel ERR juhi Margus Allikmaaga, pöörasime tema tähelepanu sellistele negatiivsetele tendentsidele, kuid tema lubadusele pöörata tasakaalustatusele ja erakondade võrdsele kohtlemisele rohkem tähelepanu, mingeid positiivseid muutusi ei järgnenud. Näiteks vaikis AK maha isegi eelmise aasta lõpus EKRE poolt Riigikogus korraldatud riiklikult tähtsa küsimuse arutelu Rail Baltica teemal. Ometi oli tegemist riigi kõrgeima võimaliku foorumiga ja Rail Baltica näol sõna otseses mõttes sajandi projektiga.
Niikaua, kui ERR on maksumaksjate poolt rahastatav televisioonikanal, peab seal esitatu olema erapooletu, õiglane ja tasakaalustatud. Kõiki riigikogu erakondi tuleb kohelda võrdsetel alustel, mitte kellegi poliitiliste eelistuste või mujalt tulevate suuniste järgi.
On kaks lahendust: kas taastada ERR-i objektiivsus ja tõsiseltvõetavus ja ERR hakkab tegutsema nii, nagu õiguslik-avalikule televisioonikanalile on kohane, või tuleb teha põhjalik kaadrivahetus nii ERR-i kõrgema kui uudistetoimetuse juhtide seas. Tänane läbinähtav kallutatus ja ebanormaalne olukord ei saa enam kauem jätkuda.
Avaldatud: Uued Uudised 04.02.2017

You Might Also Like

0 kommentaari

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond

Laadib...

Uued uudised

Laadib...