See on üle võlli keeratud asi

teisipäev, märts 10, 2015

Henn Põlluaas Madisoni skandaalist: see on üle võlli keeratud asi 

Aleksander Krjukov
8.03.2015 ERR.ee
Rubriik: Eesti
EKRE juhatuse liige Henn Põlluaas on seisukohal, et riigikokku valitud EKRE poliitiku Jaak Madisoni natsismi-teemalisest sotsiaalmeediapostitustest alguse saanud skandaal on üle võimendatud ja "üle võlli keeratud asi".
"Tegemist on ühe noore inimese mõtlematu kirjutisega, aga selles samas kirjutises ta mõistab ka kõik need natsikuriteid hukka. Sellele tähelepanu ei pöörata, see on jäetud välja ja on keskendutud ainult teistele lausetele," ütles Põlluaas ERR-i uudisteportaalile.
Põlluaas toonitas, et ei EKRE-l ega EKRE liikmetel ei ole absoluutselt mingisugust natsi-seotust ja nad ei kanna mingisugust fašismi ideoloogiat. "See on meie puhul täiesti välistatud. Me oleme seda korduvalt kinnitanud, et me mõistame kõik totalitaarsed režiimid hukka ja inimsusevastased kuriteod, mida nad on sooritanud," lisas ta.
Põlluaas on seisukohal, et üks põhjus, miks see "asi" niimoodi üles keerati on see, et EKRE osalemist koalitsiooniläbirääkimistel välistada ja neid n-ö salongikõlbmatuks kuulutada.
Põlluaas ei osanud öelda, kuidas puhkenud skandaal mõjutab EKRE koostööd riigikogus teiste erakondadega.
"Seda on täna raske öelda. Aga ma usun, et tegelikult ei usu mitte keegi neid väiteid ja kõik saavad aru ja teavad, millest see tingitud on. EKRE on täiesti normaalne demokraatlik erakond ja me esindame demokraatlikku maailmavaadet. Ma ei usu, et see edaspidi suureks takistuseks muutuks," tõdes Põlluaas.
Samas on Põlluaas kindel, et ükskõik, milline koalitsioon ka moodustatakse, siis mingisugustel tingimustel on ka EKRE toetust vaja ja seetõttu peab koostö riigikogus tahes tahtmata toimima.
Toimetas
Marek Kuul

You Might Also Like

0 kommentaari

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond

Laadib...

Uued uudised

Laadib...