Kõne Teeneka ja Aasta Õpetaja nominentide õnnitlemisel 04.10.2013

neljapäev, oktoober 10, 2013

Lugupeetud õpetajad!
Mul on väga hea meel tervitada teid õpetajate päeva puhul.

Õpetajate päev on tähtpäev, mis on ellu kutsutud õpetaja ameti väärtustamiseks. Eestis koolides tähistati õpetajate päeva juba 1960. aastatel, UNESCO kehtestas tähtpäeva ülemaailmsena 1994. aastal. 

On selge, et õpetajad väärivad tunnustamist, sest mitte ükski hea kool ei saa olla hea ilma heade õpetajateta. See on kogu koolielu ja selle arengu eelduseks.

Terve eesti rahva ajalugu on lahutamatult seotud meie hariduse ajalooga. Alates Forseliuse seminari ja Tartu Ülikooli asutamisest. Ütlus, et õpetaja on maa sool, on äärmiselt tabav. Kooli ja õpetajate rolli selles, mida meie noored õpivad ja milliseid hoiakuid omavad, ei ole võimalik alahinnata. Seda enam, et oleme ju väikseim riik ja rahvas maailmas, kellel on omakeelne haridussüsteem. Seda tuleb hoida, arendada ja sellesse tuleb panustada.

Eelmisel aastal rääkisime siinsamas kooli laiendamise plaanidest. Tänaseks on  suur osa plaanidest reaalselt ellu viidud. Esmaspäeva hommikul avame pidulikult fuajee pealisehituse klassid ja uue õpetajate toa. Kindlasti olete neid juba näinud.

Ma väga loodan, et te annate meile andeks tekkinud viivitused ja sellega seotud ebamugavused, mis mulle isiklikult on nii mõnegi halli juuksekarva toonud. Kuid lõpuks on ju kõige tähtsam ikkagi tulemus, mille läbi paranevad õpitingimused nii Saue koolil, Muusikakoolil kui ka Huvikeskusel.

Saue linn on igal aastal tänanud ja esile tõstnud neid, kes on oma suurpärase töö ja pühendumusega aasta jooksul ja ka pikemas perspektiivis silma paistnud. Täna autasustame meie Teeneka õpetaja ja Aasta õpetaja nominente. Ausalt öeldes oli väga raske neid välja valida. Kõiki pakutud olid head.

Loen ette mõned kandidaatide iseloomustamiseks toodud omadussõnad:
Soe, südamlik ja rõõmus,
ausameelne, õiglane ja julge,
sündinud õpetaja – tasakaalukas, väärikas ja empaatiline,
lugupeetud, suurepärane inimene ja kolleeg,
hooliv ja optimistlik,
särav päikesekiir ja pärl,
teeb suurepärast tööd.

Ma usun, et need, kes selliseid ilusaid sõnu oma kolleegide kohta kirjutasid, on ka ise neid väärt.

Ma tahan tänada nii tänaseid nominente, kui ka kõiki ülejäänud õpetajaid Saue gümnaasiumist, muusikakoolist, huvikeskusest ja lasteaiast,  Te teete võrratut ja äärmiselt tänuväärset tööd!


Soovin teile jõudu, innustust ja pühendumust ka edaspidiseks! 

You Might Also Like

0 kommentaari

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond

Laadib...

Uued uudised

Laadib...