Kiisler ja Lobjakas tegid end EKRE-t rünnates lolliks

pühapäev, september 24, 2017

Saates "Olukorrast riigis" (24.09.2017), analüüsisid" Kiisler ja Lobjakas EKRE seisukohti põliselanike defineerimisel, väites, et EKRE seisukoht, justkui saaks põliselanikuks nimetada alles sisserändajate kolmandat põlvkonda, mistõttu võib põliselanikuks hakata pidama alles Jevgeni Ossinovski järeltulijaid, aga mitte teda ennast, olevat olemuselt natsistlik.
"See on seesama 1933. aasta Saksamaa verepuhtuse ja aaria rassi idee," teatas Kiisler, miks EKRE seisukohad olevat natsionaalsotsialistlikud.
Oh taevas tule appi! Kas neil piinlik ei ole enda rumaluse pärast? Kui sellised isehakanud analüütikud lastakse midagi analüüsima, millest neil aimugi pole, siis pole ime, et nad sellist harimatut ja asjatundmatut jampsi genereerivad. Tuleb välja, et terve Eesti, õigemini terve maailma rahvastikuteadus, demograafid, statistikaamet ja ka sealsed analüütikud on natsid! Veel hullemad kui EKRE, sest on ju EKRE oma kõnealused seisukohad saanud rahvastikuteadusest ja ametlikust statistikast. Natslikud on järelikult ka Eesti ülikoolid, kus sellist asja õpetatakse.
Isegi Eesti keele seletav sõnaraamat ütleb, et põlis|elanik on: "põlisrahva, algse rahva liige, põlisasukas, pärismaalane; kusagil pikemat aega, põlise(ma)lt elanud isik. Maa, saare põliselanikud. Austraalia põliselanikud. Eesti alade põliselanikud. Kolonistid tõrjusid põliselanikud nende asustusaladelt välja. Tema pole selle kandi põliselanik. jne"
Meie ei ole Ossinovskist küll sõnagi rääkinud, see on nende kahe "analüütiku" enda väljamõeldis, milles nad EKRE-t süüdistavad, kuid kas tõesti tundub, et Ossinovski sobib hästi sellesse konteksti? Pigem püüdsid ikka Ossinovski eelkäijad kolonistidena eestlasi nende põlistelt asustusaladelt välja tõrjuda. Täpselt ühesugused olid muuseas nii stalinistlik kui natslik kolonialism.
Kui lähme aga täpsemaks ja spetsiifilisemaks, siis on rahvastikustatistikas oluline lisaks rahvusele eristada ka põlis- ja välispäritolu rahvastikku. Laias laastus võib kõik need, kes põlisrahvastiku hulka ei kuulu, arvata välispäritolu rahvastiku sekka, seejuures eristades esimest põlvkonda (välissündinud), teist (välissündinute lapsed) ja kolmandat (Eestis sündinud vanemate lapsed) põlvkonda. Põlisrahvastikuks hakatakse lugema sisserändajate kolmandat-neljandat põlve. Statistikaameti andmetel moodustasid näiteks 2015. aastal välispäritolu inimesed Eesti kogurahvastikust 24%, neist oli esimese põlvkonna esindajaid 53%, teise põlvkonna 30% ja kolmanda 17%.
Jah, Ossinovski ongi sisserändaja ehk välissündinu poeg, kes kuulub sisserändajate teise sugupõlve ning on seega välispäritolu isik, kes elab Eestis alaliselt.
Kui igasugused kiislerid, lobjakad ja kõik vasakliberaalsed kisakõrid omaks veidigi ausameelsust ja enesekriitilisust ning teeks endale selgeks elementaarsedki põhitõed, ei peaks me selliseid lollusi ega alusetuid ja väljamõeldud süüdistusi EKRE suunal kuulma.
Kuid seda on vist palju tahta. Valed ja demagoogia, pahatahtlik sildistamine ning paanikaõhutamine kuuluvad lahutamatult selliste inimeste retoorikasse. Pigem teevad ennast lolliks kui taltsutavad enda ülekeevat raevu ja pimedat viha EKRE ja normaalse ühiskonna vastu. Või teevad nad seda raha eest? Hale igal juhul! Eriti enne valimisi, kus selline tõmblemine on eriti läbinähtav.

You Might Also Like

0 kommentaari

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond

Laadib...

Uued uudised

Laadib...