Kõne Saue Gümnaasiumis kooliaasta alguse aktusel 2013

kolmapäev, september 04, 2013

Head lapsevanemad, õpilased ja õpetajad!

Väga tore on vaadata nii suurt hulka ilusaid noori inimesi ja õhevil lapsevanemaid. Tahes tahtmata tulevad meelde ajad, kui minu enda lapsed siinsamas saalis kooliteed alustasid. 

Kooliaasta esimene päev on äärmiselt oluline ja meeldejääv päev, eriti esimesse klassi astujatele, kellel kõik on uus ja esmakordne. Täna saate te koolimütsid ja muutute koolilasteks. Te näete ja kuulete siin palju uut, saate palju uusi teadmisi ja uusi sõpru. Koolis on tore. Olge tublid ja õppige hästi, siis läheb teil kõik suurepäraselt.

Eriline on see päev ka oma viimast kooliaastat alustavatele abiturientidele, kellel on ees tähtsad valikud tuleviku osas. Ka teie olge tublid, sest eelolevast aastast sõltub teie elus väga palju.

Tänavune kooli algus on veidi teistsugune, kui tavaliselt. Aastatega on õpilaste arv kasvanud ja senine gümnaasiumihoone jäi kitsaks. See tingis vältimatu vajaduse teha teatud ümber- ja juurdeehitusi, mis lahendaks ära kerkinud ruumiprobleemid.

Paraku ei ole kõik veel valmis, kuid koolitöö algab sellele vaatamata tavapäraselt ja õigel ajal. Sellest, et osa juurdeehitusest valmib veidi hiljem on küll kahju, kuid mitte midagi hullu, ammugi katastroofilist pole. Elus ja ehitustel tuleb ikka probleeme ja ootamatusi ette. Mõni aeg on ehk veidi keerulisem, kuid nagu näete, olemasolev gümnaasium on korras ning ka väga palju uut on juba valmis. Õppetöö võib alata.

Renoveeritud on võimla ja ujula,  ammu väikseks jäänud söökla on ehitatud poole suuremaks ja avaramaks, õpetajate nõupidamiste ruum ja Huvikeskuse uued ruumid on valmis. Fuajee pealeehitus kuue klassi ja uue õpetajate toaga valmib ehitaja hinnangul septembri lõpuks ning veidi hiljem ka kooli edelatiib, kuhu tuleb Muusikakool, kuus klassi gümnaasiumile ja suur kaldpõrandaga auditoorium. Kokku saab kool juurde ca 1500 ruutmeetrit. Tööd juurdeehitustel käivad, need on koolist eristatud ja ei sega õppetöö läbiviimist.

Läbi kooli ruumide õpilased ehitusalale ei pääse. Ehitust ümbritseb aed ja seal on 24 tundi ööpäevas mehitatud valve. Palun siiski ka kodudes lastele selgitada, et ehitustandrile minna ei tohi, kuigi seal võib tunduda huvitav ja põnev.

Saue kool areneb ja astub suure kvalitatiivse hüppe edasi ka kaasaegsete ja moodsate tehniliste võimaluste poolest – paranevad IT vahendid, lisanduvad puutetundlikud tahvlid, dataprojektorid, 3D printer. Võin kinnitada, et peale juurdeehituste valmimist saavad nii õpilased kui õpetajad märksa paremad õpitingimused, kui need on meie koolis olnud tänaseni. Selle üle on mul tõeliselt hea meel.

Öeldakse, et hea haridus on edukuse alus. Saue Gümnaasium on alati pakkunud head haridust. Enamik põhikooli lõpetajatest jätkab õpinguid meie gümnaasiumis. Riigieksamite tulemused on Sauel aastaid olnud kõrgemad riigi keskmistest. Ülikoolidesse edasiminejate protsent samuti. Saue Gümnaasiumi õpetajad on alati olnud südamega oma töö juures. Lugupeetud lapsevanemad, teie lapsed on heades kätes.

Traditsioon, et kooliaasta alguses toovad abituriendid esimese klassi õpilased aktusele on ilus. Samamoodi oli see siis, kui mina kooli läksin. Ma ei mäleta kõnesid, kuid mäletan, kui uhke olin ja kui õnnelikud ja uhked olid mu ema ja isa. Ma olen kindel, et samamoodi tunnete täna ka teie. Kooliaasta algus on alati millegi uue ja ilusa algus.


Head värsked koolijutsid, abituriendid, lapsevanemad ja õpetajad – ma soovin teile sära silmadesse, palju õnne tänase päeva puhul ja toredat algavat kooliaastat!

You Might Also Like

0 kommentaari

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond

Laadib...

Uued uudised

Laadib...